maandag 31 oktober 2011

Nails of the Week: China Glaze For Audrey

Vandaag wil ik jullie laten zien één van de klassiekers van China Glaze, For Audrey. Elke nagellak-liefhebber hoort deze lichtblauwe lak in zijn bezit te hebben.
Hij kwam op de markt in 2007, als enige nagellak in de Something Blue collectie.

De lak werd op de markt gebracht ter nagedachtenis aan Audrey Hepburn, voor haar rol in de klassieker Breakfast at Tiffany's.

Het was de eerste lak van China Glaze bestaande uit de nieuwe 'big three free formula'. Dit betekent dat de lak de volgende kankerverwekkende stoffen niet bevat: formaldehyde, tolueen en DBP (dibutylftalaat). Tegenwoordig zijn alle professionele nagellakken 'big three free'. Van de goedkopere merken die je bij de drogist kunt kopen, zou ik het niet zo weten.
Als je altijd nagellak draagt, is het toch best belangrijk dat het niet gevaarlijk is voor je gezondheid. En zeker als je afentoe je dochtertje ook nog eens een manicure geeft, wil je toch dat ze er niks aan overhoudt, als ze eens haar vingers in haar mond steekt!

Bij sommige lakken met de 'big three free formula' heb je het idee, dat het feit dat de lak 'big three free' is, ten koste is gegaan van de consistentie. Dat is gelukkig bij For Audrey niet het geval. Hij smeerde heerlijk soepel en dun uit, daar houd ik van!

Ook heel fijn, geen bubbelvorming! Het resultaat: superstrak opvallend gelakte nagels.

Hieronder vind je een YouTube-filmpje van de trailer van de film Breakfast at Tiffany's. En kijk eens wie de tegenspeler is van Audrey Hepburn. George Peppard, oftewel Hannibal van The A-team! Zo dat was een knappe man in zijn jonge jaren, en nu al dood, geloof ik...

2 opmerkingen:

  1. Wat is het toch een mooie kleur. In de zomer wil ik hem weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een heel mooi lakje en een informatief stukje heb je geschreven.

    BeantwoordenVerwijderen