zondag 16 oktober 2011

Blaze nagellak Blazing Blue to Purple Haze

Hebben jullie ooit gehoord van nagellak die van kleur verandert in het zonlicht? Nou, ik niet. Onlangs kreeg ik een flesje toegestuurd zodat ik het aan jullie kan laten zien. En ik moet zeggen, het werkt écht! Dit is de kleur zoals die binnenshuis eruit ziet, Blazing Blue.

Loop je met het flesje naar buiten, dan zie je gelijk de kleur Purple Haze ontstaan!

Blazing Blue is een parelmoeren lichtblauwe kleur met multicolor zeshoekige glitters erin. Ik heb zo'n 200 flesjes nagellak, maar een lichtblauwe parelmoeren kleur zit daar niet bij. Dus deze kleur is redelijk uniek, en lekker zomers!

Gelukkig scheen gisteren (en vandaag overigens!) heerlijk de zon. Dus de kleurverandering kon ik voor jullie goed fotograferen. Hoe feller het zonlicht, des te paarser de kleur wordt. Eigenlijk vind ik de kleur Purple Haze nog mooier dan de Blazing Blue, maar dat kan ook komen omdat ik qua nagellakken al erg in de herfstsferen verkeer, en al weer donkere kleuren op mijn nagels draag haha!

Na de crackle-hype van het afgelopen jaar, voorspel ik glittermania voor het aankomende jaar. Deze nagellak past dus helemaal in die trend! De glitters hebben de neiging om naar de bodem van het flesje te zakken, dus 2 uur vantevoren heb ik het flesje al op zijn kop gezet zodat de glitters zich wat meer gelijkmatig door de lak verdelen. De concentratie van de glitters is wat mij betreft goed. Om de lak dekkend te krijgen had ik 3 laagjes lak nodig, en dan krijg je deze hoeveelheid glitters op je nagels. Wat mij betreft precies goed! Na aanbrengen van de topcoat voelen mijn nagels glad aan, dus niet hobbelig.

Hoe werkt een dergelijke nagellak eigenlijk? Ik citeer hier een tekst van de leverancier in Nederland:
Er wordt voor de nagellak een unieke photochrome technologie gebruikt.
De engelse term ervan is "reversible photochromics": de chemische structuur van de nagellak verandert nadat UV licht is geabsorbeerd, meestal door de zon of een UV lamp (ook bijv. zonnebank of blacklight). Het UV licht maakt dat de nagellak gaat kleuren, en deze verandert terug naar de oorspronkelijke kleur wanneer het UV licht wordt weggehaald.


Blaze nagellak bevat geen formaldehyde, toluene en DBP. Het is dus veilig in gebruik. Wel zo prettig om te weten, want kleine meisjes vinden deze tover-nagellak ook geweldig. Klik hier voor een foto-reportage met mijn eigen lieve Kiki.

Je kunt Blaze nagellak kopen bij de webshop Carobolo. Carobolo verkoopt meerdere kleuren Blaze nagellak, maar ook veters, t-shirts, sieraden en kralen, die veranderen van kleur in het zonlicht.

Zo zien de kralen eruit binnenshuis.

En zo zien de kralen eruit buiten, in het zonlicht.

Blaze nagellak kost 7,25 euro per flesje. De verzendkosten zijn slechts 1,55 euro bij een bestelling tot 40 euro. Boven de 40 euro is de verzending gratis.

Hier nogmaals de link waar je deze nagellak kunt kopen. Leuk om te geven, leuk om te krijgen!


Hebben jullie wel eens van Blaze nagellak gehoord? En zo ja, als je zelf al een kleur hebt, welke is dat dan? Als je er 1 gaat kopen, ben ik benieuwd welke dat zal zijn! Je kunt je reactie hieronder achterlaten.

4 opmerkingen:

 1. Goed stuk over de nagellak,wat ontzettend leuk dat de kleur zo veranderdt en die kralen ongelooflijk zèg,je zou er zo een ketting van willen maken

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is echt super leuke nagellak! Die wil ik ook wel. Ik las laatst op het internet ook dat er een magnetic nagellak is hier ben ik ook erg benieuwd naar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Over magnetische nagellak heb ik ook gelezen. Bij mijn weten heb je daar 2 merken van, te weten LCN en Layla. Ik zal eens kijken of ik eraan kan komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die merken ken ik niet. Ik ben benieuwd, zou leuk zijn als je er aan kan komen.

  BeantwoordenVerwijderen