dinsdag 25 oktober 2011

Nieuwe Shellac kleuren herfst 2011

Onlangs bracht CND 6 nieuwe Shellac-kleuren uit. Eindelijk! Daar wachtten de echte Shellac die-hards met smart op. De kleuren die totnutoe uit waren gebracht, kunnen we toch wel redelijk conservatief noemen. Veel roze- en roodtinten, 1 spierwitte om een french manicure mee te maken, 1 kleur donkerbruin (die trouwens onwerkbaar is, zie mijn artikel over Shellac Fedora), 1 kleur donkerpaars, en 1 zwart. Natuurlijk wil CND dat we kleuren gaan layeren, zodat er nieuwe kleuren ontstaan. Dat is natuurlijk een leuk idee, en ik ga dat zeker zelf ook nog proberen, maar in de dagelijkse praktijk met klanten doe je dat niet. Klanten willen weten welke kleur ze krijgen, dus als je wilt layeren zou je van alle mogelijkheden voorbeelden moeten hebben. Misschien zou je die voorbeelden op een nagellakwieltje kunnen doen, maar er zijn met de nu beschikbare kleuren honderden mogelijkheden te maken, en ik heb daar gewoon geen tijd en zin in. Layeren betekent ook gewoon een laag extra, dus dat kost je ook een kwartier extra tijd. Kun je natuurlijk extra voor rekenen, maar mijn ervaring is dat klanten Shellac al duur genoeg vinden, en geen zin hebben om voor een extra laagje extra te betalen.
Enfin, gelukkig zijn 3 van de 6 nieuwe kleuren spannend te noemen, dus ik heb ze meteen gekocht!

De eerste die ik kocht was Hotski to Tchotchke. Wat een onmogelijke naam trouwens, wie heeft dat bedacht? Ik kan deze naam niet eens opschrijven, zonder even te spieken op het flesje! Maar... het is wel een hele gave kleur! Niet echt een herfst-kleur, maar wel de spannendste van de drie ik heb gekocht!

Dit is Shellac Asphalt, en ik heb hem nu op mijn nagels. Ik kan alleen maar zeggen WOW, WOW, en nog eens WOW. Deze donkergrijze Shellac-kleur is gelijk mijn favoriet! Binnenkort zie je de swatches en review van deze kleur natuurlijk op mijn blog.

De laatste kleur die ik heb gekocht is Purple Purple. Ik heb hem inmiddels bij 2 mensen aangebracht, en ook deze kleur is heel bijzonder. Alleen hadden ze hem beter Blue Blue of Purple Blue kunnen noemen of zoiets ;-)

De andere 3 nieuwe Shellac-kleuren heb ik dus NIET gekocht. Dat zijn Studio White, een wat zachter witte kleur. Hiermee kun je een american manicure mee maken, dat is een french manicure maar dan met een wat minder witte tip. Verder Moonlight & Roses, weer een zachtroze kleur; boring boring gaap gaap. Misschien is deze kleur wel wat om layering combinaties mee te maken?!? En Zillionaire, een glitter in een transparante basis. Dat kan nog wel leuk zijn om te layeren over een andere Shellac kleur, maar aangezien ik helemaal geen tijd heb om allerlei layering combinaties te proberen, heb ik hem niet gekocht.

En... hebben jullie al één van de nieuwe kleuren gekocht of geprobeerd? Of misschien een leuke tip voor een layering combinatie? Je kunt je reactie hieronder kwijt. Ik zou het écht heel leuk vinden als je wat op zou schrijven. Ik weet uit de statistieken dat mijn stukjes over Shellac heel veel worden gelezen, en ik vind het erg jammer dat (bijna) niemand dan wat opschrijft. Al is het maar 1 zin!
Nou, in ieder geval: HAPPY SHELLACKING, en tot de volgende keer!

17 opmerkingen:

 1. Ik ben benieuwd naar de swatches. Ik wil zelf met Shellac gaan werken. Maar aangezien de portemonnee wordt dat pas eind dit jaar. En ik vind het zo lastig kiezen... Aangezien de swatches heel anders zijn dan CND aangeeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fedora zou ik in ieder geval dus niet kopen! Ik ben zelf met 3 kleuren begonnen, Gotcha, Hot Pop Pink en Fedora. Pas toen ik wat meer klanten er voor kreeg, ben ik kleurtjes bij gaan kopen. Het spul is n.l. nogal duur... Een set nagels kost je ca. 7,50 euro aan product (incl. scrubfresh, nailwipes, alcohol)!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thnx voor de informatie :-) Ik zat te denken om eerst met 2 kleuren te beginnen. Mijn omgeving is meer van de lichte kleur roze. En ik dacht dan nog een klassieke kleur voor de oudere dames.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De Rose Bud is mijn favoriete lichtroze, dit is n.l. een oudroze cremekleur. De Wildfire is een rode cremekleur, zoals oudere dames graag dragen. Als je wilt, kan ik de swatches in dec/jan/feb wel op het blog zetten... Moet n.l. ook nog heel veel swatchen van Chanel, Rimmel en Rituals!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als je dat zou willen doen heel graag :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Astrid, ik was aan het snuffelen op Ebay.com en dit kon ik je niet onthouden. Daar kwam ik Shellac tegen vanuit de VS, free shipping voor €12,29.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb gezocht, maar kan het niet vinden. Van welke verkoper is het?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. op ebay.com is de verkoper justpolish en op ebay.nl noinskisophe.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jaaa, ik heb het gevonden! Die 12,29 euro was zeker een foutje, want hij staat bij justpolish nu voor 16,95 dollar + 4,50 dollar verzendkosten. Noinskisophe verkoopt volgens mij alleen nep-shellac. Kijk maar goed naar de foto's. Flesjes hebben de vorm van Shellac-flesjes, maar er staat Bluesky op of zoiets. Bij zabeautyetc.com kost Shellac 18 dollar, maar je kunt 10% korting met mijn coupon code (zie blog-artikel Goedkoop nagellak kopen de VS). Bij Zabeautyetc.com kost verzending van 1 flesje 3,95 euro. Dus dan ben je nog goedkoper uit dan bij justpolish!
  Ik vind het wel aardig dat je even een reactie heb geplaatst, want goedkope adresjes voor Shellac of nagellak willen we altijd weten! Laat je even weten als je iets hebt gekocht en waar en of de aankoop goed is gegaan? Dank je wel Christel!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Sharing is caring :-) Mijn aankoop zal pas na de feestdagen worden al dure maanden zo met Sint en Kerst en ook nog verjaardagen tussen door. Jij ook bedankt voor de tips. Ik blijf door speuren want ik houdt van koopjes jagen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Beste,
  U spreekt van een laag extra in het geval van layering, maar dat klopt niet. Er dient slechts van elke kleur 1 laag aangebracht te worden.
  Advies: check eerst de officiële website van shellac!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Beste Anoniem,
  Wat een onvriendelijke reactie, maar ik zal er toch op reageren.
  Ik heb 1x een kleur gelayered, en dat was 1 laag Strawberry Smoothie over 1 laag Fedora. Inderdaad zoals Shellac voorschrijft. Het resultaat was niet goed. Omdat de Fedora niet goed dekt in 1 laag, is de uiteindelijke kleur die je krijgt niet mooi egaal. Ik heb vervolgens contact opgenomen met een medewerkster van BeautyXL, en die was het met mij eens dat ik beter 2 lagen Fedora kon doen en daarna 1 laag Strawberry Smoothie. Mijn conclusie is dan ook dat het resultaat van layering alleen mooi is als je de basiskleur dekkend hebt opgebracht (ergo 2 lagen) en vervolgens de 2e kleur

  BeantwoordenVerwijderen
 13. In 1 laag eroverheen.
  Shellac belooft wel meer, maar nu ik toch bezig ben, het is ook mijn ervaring dat een aantal kleuren net niet goed dekt in 2 lagen, en heb je 3 lagen nodig (b.v. Purple Purple, Asphalt, Rock Royalty). Je ziet dan na 2 lagen m.n. bij de nagelriemen dat het net niet goed dekt.
  Met vriendelijke groeten, Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hallo Astrid,
  Ik ben heeeel benieud naar de swatches van de nieuwe kleuren. Heb je ook een kleurtip voor een nude nagel? De cocoa is voor mijn huidskleur te roze.
  Groeten,
  Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Brigit,

  Ik heb de volgende layering-tips voor je:
  Iced Capuccino + Romantique --> Warm Nude
  Strawberry Smoothie + Romantique --> Neutral Pink
  Strawberry Smoothie + Negligeé --> Cool Pink
  Romantique + Negligeé --> Sheer Nude

  Ik hoop dat je aan deze info wat hebt. Ik zou het leuk vinden als je je ervaringen hier bij reacties zou willen vermelden. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Astrid,

  het aanschaffen van de spullen van shellac staat momenteel in de planning (korte termijn). Graag wil ik van je weten wat je ervaring is in kleuren voor een french manicure? Welke kleuren zijn hiervoor het beste te gebruiken als je geen spierwitte french wil?
  Is het ook mogelijk de shellac-lak te drogen in een gewone lamp of is hiervoor echt de cnd lamp nodig?

  groetjes Sharona

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ik heb al een aantal keren gelayerd..
  hier wat voorbeelden voor jou:

  -black pool + moonmight en roses
  -fedora+tutti frutti
  -hotski+studio white
  -hotski+negligee
  -hotski+beau
  -purple purple+moonlight en roses
  -hotski+strawberry+vip silver
  -1keer black pool+1keer purple purple+1keer hot chili+ vip silver hier kan je ipv silver ook vip gold nemen. dit is echt een geweldige kleur!!
  -asphalt+purple purple
  -cityscape+tutti frutti
  -city scape+moonlight en roses

  Hopelijk zijn jullie hier iets mee ;) groetjesss

  BeantwoordenVerwijderen