woensdag 19 oktober 2011

Goedkoop nagellak kopen in de VS

Vandaag ga ik jullie mijn grote geheim prijsgeven, n.l. waar ik mijn nagellakjes koop! Dat doe ik via internet bij een webshop in de Verenigde Staten. Ter bescherming van deze webshop, noem ik geen namen van nagellakmerken, maar zet ik tekst naast een foto van het desbetreffende merk waar het over gaat. Waarom doe ik dit? Twee merken (te weten het merk wat uit 3 hoofdletters bestaat, en het merk wat vernoemd is naar een franse stad) spannen rechtszaken aan tegen webshops die hun nagellakken onder de adviesprijzen verkopen en/of geen officieel distributeur zijn van dat merk. Ik wil mijn goedkope adresje natuurlijk niet kwijt, daarom probeer ik op deze manier geen slapende juridische afdelingen wakker te maken! Ik hoop dat jullie de informatie in dit blogartikel ook discreet willen behandelen, en vooral niet aan de grote klok hangen, want dan snijden we in onze eigen vingers!

Laten we beginnen met de nagellak der nagellakken. Een flesje kost in NL 13,95 euro. Bij deze webshop $7,50 = 5,48 euro.
Ik maak voor alle omrekeningen gebruik van de volgende koers 1$ = 0,73 euro.

Nagellak van dit merk smeert zo heerlijk uit, en heeft een fijn rubberen dopje. In NL te koop voor 10,50 euro. Bij de webshop $6,50 = 4,75 euro.

Van dit merk heb ik nog steeds geen enkel lakje op de een of andere manier. Daarom heb ik Kiki gevraagd even een tekening van het flesje te maken. In NL kost dit merk 9,95 euro. Bij de webshop $6,25 = 4,56 euro.

Mijn favoriete merk vanwege de spannende kleuren kost in NL 6,95 euro en bij de webshop $5,95 = 4,34 euro.

Je moet bij het bestellen natuurlijk wel rekening houden met de verzendkosten. Betaal je in NL gemiddeld zo'n 5 euro voor verzending, bij de webshop hangt het af van de hoeveelheid flesjes nagellak die je koopt.
1 flesje : $3,95 = 2,88 euro
2 flesjes: $6,95 = 5,07 euro
3-4 flesjes : $10,50 = 7,67 euro
5 - 12 flesjes : $14,95 = 10,91 euro

Als je heel erg veel pech hebt, wordt het pakketje er bij de douane uitgehaald en gecontroleerd. Dan moet je invoerrechten betalen (te betalen aan de postbode die het pakketje bij je komt afleveren). Ik heb dit totnutoe 1x gehad en moest voor 6 flesjes nagellak nog eens 18,77 euro betalen. Daar ging mijn voordeel!! Maar de andere 10-15x is het goed gegaan. Echter, het kan zo zijn dat als je super veel pech hebt, ook je volgende zending er weer wordt uitgepikt. Dit is dus wel een risico, en het is aan jou of je dat risico, met bijkomende kosten, wilt lopen. Ik heb je wel gewaarschuwd dus, dat dit voor kan komen.
Nabericht d.d. 13 december 2011: Verleden week mocht ik weer ruim 25 euro invoerrechten aan de postbode betalen. De postbode vertelde mij dat dit kwam omdat ZAbeauty 'merchandise' op het pakketje had aangegeven. Hij adviseerde dat ZAbeauty beter 'gift' kan aankruisen, omdat de kans dat je er bij de douane dan uitgepikt wordt, veel kleiner is. Ik heb hier overleg over gehad met ZAbeauty, maar die geven aan niet standaard 'gift' te mogen aankruisen op het pakje, omdat zij anders problemen krijgen met de douane. Wel zou je ze, nadat je de bestelling geplaatst hebt, kunnen mailen of ze a.u.b. voor deze keer dan 'gift' zouden kunnen aankruisen op jouw pakje. Daar staan ze niet onwelwillend tegenover.

En dan nu de naam van deze leuke webshop (tromgeroffel):
ZABeautyetc.com

Hier is de link.

Ik heb voor al jullie lieve blog-lezers een korting van 10% kunnen regelen! Hoe gaaf is dat? Je moet dan wel voor $30 of meer bestellen. Vul vervolgens SAVE10 in bij coupon code.
Happy shopping allemaal en laten jullie mij weten (hieronder, bij reacties) of je er ook iets gaat kopen?

3 opmerkingen:

 1. Let wel goed op met wat voor soort nagellakken je besteld! Vraag altijd een ingredientenlijst op. In Europa zijn de eisen omtrent nagellak namelijk strenger. Sommige ingredienten zijn in Europa verboden, terwijl ze in Amerika wel gebruikt mogen worden! Ook al kennen wij het merk ook in Europa, de Amerikaanse versie kan anders zijn. De verboden ingredienten zijn namelijk goedkoper dan het alternatief. Sommige merken kennen dus 2 verschillende versies lak, terwijl je dat niet aan de verpakking ziet! De ingredienten zijn daarentegen niet voor niets verboden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor de tip! Ik ga eens een kijkje nemen op de webshop.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk stukje over nagellak! Ik heb alleen een vraag, er staat op de site van Zabeauty als enige betaal methode Check by mail. Weet jij wat daarmee bedoelt wordt? Kan er dan niet betaald worden met een creditcard of paypall? Hoop wat van je te horen!

  Groetjes sandra

  BeantwoordenVerwijderen