zaterdag 12 maart 2011

Gliss Kur Anti-Klit Spray; The Battle ft. Kiki, Part Two

Follow my blog with bloglovin

Vandaag de uitslag van de Anti-Klit Spray test. Daar hebben jullie natuurlijk met smart naar uitgekeken ;-)
Zoals in Part One staat vermeld, heb ik 3 soorten Anti-Klit Spray van Gliss Kur getest met mijn dochtertje Kiki. Zij heeft erg last van klitterig haar. Wil je daar leuke foto's van zien, dan móet je nog even Part One bekijken.
De test hield het volgende in: het haar werd 's ochtends ingesprayed met 10 pompjes van de desbetreffende spray; daarna hebben we de tijd opgenomen hoe lang het duurde voordat Kiki haar haar glad geborsteld had.

We zijn begonnen met de Total Repair Anti-Klit Spray. Deze spray is speciaal bedoeld voor droog, beschadigd haar. Deze spray koop ik altijd voor Kiki, omdat ik denk dat zij zulk haar heeft. Volgens de verpakking bevat de spray 19 actieve ingrediënten die intensief repareren, zonder te verzwaren. Dit zou dan zorgen voor een directe doorkambaarheid, beschermen tegen haarbreuk en voelbaar, soepel haar geven met een intensieve glans.
Allereerst de geur. Daar kunnen we kort over zijn: niet lekker, je zou bijna zeggen dat de spray stinkt. Gelukkig is de geur niet heel sterk, en ruik je er verder niks van als het eenmaal op het haar zit. Tenminste, als je niet met je neus in het haar zit.
Na het haar te hebben ingespoten met 10 pompjes, had Kiki haar haar in 55 seconden glad geborsteld.

De tweede spray die we hebben getest is de Oil Nutritive Anti-Klit Spray. Deze is speciaal bedoeld voor lang haar. Normaal koop ik deze dus nooit, want Kiki heeft een korte bob.
De spray bevat 7 voedende oliën, die het haar herstellen en beschermen tegen gespleten punten en klitten. Dit zou dan zorgen voor een directe doorkambaarheid en tot 85% minder gespleten punten. Tevens zou de spray het haar verzorgen en de haarstructuur glad maken, en soepelheid en glans geven tot in de puntjes.
De geur: we vreesden het ergste, maar de spray ruikt zowaar lekker, naar mango-sinaasappel of zoiets. Erg aangenaam!
Na 10 pompjes had Kiki haar haar in 45 seconden glad geborsteld, dus dat ging ook razendsnel!

De laatste spray die we hebben getest is de Liquid Silk Gloss Anti-Klit Spray. Deze spray is bedoeld voor onhandelbaar, glansloos haar. Hij bevat vloeibare bestanddelen van zijde en Gloss Factor (lekker vage omschrijving, zeg!) en zorgt voor soepel haar met een onweerstaanbare glans.
De geur: licht fris - neutraal, niks op aan te merken.
Echter, Kiki had haar haar pas na 1 minuut en 20 seconden glad geborsteld!!


And the winner is...

GLISS KUR OIL NUTRITIVE ANTI-KLIT SPRAY

Voordelen:
 • Haar is snel, in 45 seconden, klit-vrij geborsteld,
 • Lekkere mango-sinaasappel geur,
 • Zuinig in het gebruik (Kiki doet zo'n 3 maanden met 1 verpakking),
 • Grote verpakking (200 ml),
 • Gunstige prijs (< 5 euro).
 Waarom de fabrikant deze spray speciaal voor lang haar aanbeveelt, is mij niet geheel duidelijk.
Van dezelfde lijn bestaat er ook de Oil Nutritive Shampoo & Conditioner. Zullen we die ook eens testen?

Wat voor anti-klit spray gebruiken jullie, en wat zijn jullie ervaringen ermee?
Je kunt je reactie hieronder geven.

Enne, wat vinden jullie van Kiki's nieuwe stro-hoedje? Net gekocht bij de H&M tijdens ons maandelijkse shop-uitje. We waren n.l. op zoek naar een nieuw petje/hoedje wat haar hoofd en oren bedekt. Op haar hoofd heeft Kiki n.l. van die hele grote moedervlekken, dus die wil ik niet te veel in de zon hebben. En ook haar oorschelpen verbranden zo snel! Maar met dit modelletje kunnen we weer de zomer door!

Nabericht:
N.a.v. dit blog-artikel heb ik het Oil Nutritive Wonder-Serum-Spray toegestuurd gekregen van Gliss Kur! Je kunt hier mijn bevindingen van dit nieuwe product lezen.

4 opmerkingen:

 1. Erg grappig om zo een vergelijk te maken. Ik denk dat er best veel moeders interesse hebben in de uitkomst. Ik ben benieuwd naar de volgende 'battle'.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk die test over de klittenspray. Ook een mooi hoedje van Kiki. Wat is het toch al een grote meid, vindt Oma Eus

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Door zo'n tetst te doen kom je er achter dat er van het zelfde merk toch grote verschillen zijn, goed gelukt hoor! En dat hoedje is helemaal de top!!!! Omamajam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik gebruik altijd de eerste en heb er hele goede ervaring mee.. mijn klitten zijn er zo uit!!

  BeantwoordenVerwijderen