woensdag 23 maart 2011

Nails of the Week: Orly Halleys Comet

Veruit de beste nagellak-collectie van 2010 vond ik de herfst-collectie van Orly, genaamd Cosmic FX. Ik heb in mijn stash heel veel professionele nagellakmerken, maar Orly is echt een favoriet merk. De crème-lakken glanzen altijd super en brengen bubbeltjes-vrij aan, en die Cosmic FX lakjes zijn echt 'musthaves'. Het enige nadeel is dat Orly in Nederland vrij slecht verkrijgbaar is. Er zijn een aantal webshops die ze verkopen, maar eigenlijk allemaal tegen consumenten-prijzen. En ik wil natuurlijk groothandel-prijzen, aangezien ik veel inkoop omdat ik in mijn pedicure- en manicuresalon veel nagellak gebruik. Aanschaffen in de amerikaanse webshops kan niet, want Orly wordt niet verscheept naar Europa. Dus ben je aangewezen op Ebay wil je relatief goedkoop aanschaffen. Helaas gooien de verzendkosten vaak roet in het eten, maar als je veel tegelijk koopt valt het wel weer mee.

Cosmic FX bestaat uit zes nagellakken die allemaal natuursteen, kristal en/of glas-stukjes bevatten. Dus niet ordinaire glitters, maar speciale ingrediënten.
Halleys Comet is een blauw-groen-turquoise nagellak met stukjes goud, groen en blauw.
De foto's die ik jullie in deze post laat zien, zijn eigenlijk niet echt accuraat. Ik zal het zo goed mogelijk proberen te beschrijven, zodat je het misschien kunt visualiseren.
In het zonlicht is deze nagellak echt glinsterend turquoise-blauw met dus de verschillende kleuren glitter-stukjes. Afhankelijk van de lichtinval ontwaar je gouden, groene en blauwe glitters.
In de schaduw neigt de kleur meer naar groen.


Wat ik fijn vind aan de flesjes van Orly is dat ze een brede basis hebben. Als je bezig bent, staat het flesje stabiel op je tafeltje, je hoeft niet bang te zijn dat hij omvalt. Elk flesje bevat 18 ml, lekker veel dus. En niet te vergeten, de dop is van rubber en houdt heerlijk vast bij het lakken.
De nagellak is erg dun. Persoonlijk vind ik dat fijn, want hoe dunner de lak, des te minder kans op bubbeltjes.
Na de basislak bracht ik de eerste laag Halleys Comet aan. Ik deed dat zo dun mogelijk. Het was wel even schrikken dat hij zo slecht dekte. Na een kwartier drogen de tweede laag aangebracht, wat dikker dan de eerste laag want ik had geen zin/tijd om drie lagen te lakken. Ik kreeg hem zo op alle vingers dekkend, alleen op de duimen toch tè dik gedaan, want daar ontstonden bubbeltjes na het drogen van de lak. Gelukkig zie je ze niet door de 'glass-fleck'-finish, maar voel je ze alleen maar. De andere vingers helemaal glad en bubbelvrij gelukkig. Ik adviseer je dus om je tijd te nemen voor deze lak en gewoon 3 laagjes dun te smeren, dan weet ik zeker dat je op al je vingers een perfect resultaat hebt.

Als laatste natuurlijk een topcoat eroverheen, dat spreekt voor zich...

Hoewel het nu net lente is, doet deze nagellakkleur me meer denken aan de zomer. Aan een tropisch eiland met witte stranden en een azuurblauwe zee. Ik snap eigenlijk niet zo goed wat deze kleur in een herfst-collectie doet en de naam snap ik ook niet. Een komeet is toch niet blauw?

Heb even nog wat research verricht. Een komeet is een rotsblok wat door de ruimte vliegt. De komeet van Halley is elke 75 jaar vanaf aarde te zien, voor het laatst was dat in 1986. De naam Halley komt van de Engelsman Edmond Halley, een vriend van Isaac Newton, en in 1705 heeft hij voor het eerst beschreven hoe het komt dat deze komeet een bepaalde baan door de ruimte maakt.

Edmond Halley (1656-1742)Komeet van Halley, gefotografeerd in 1986.
Dat is toch geen blauwe komeet, maar wit!

1 opmerking:

  1. Omamajam vindt de uitleg in de blog weer heel helder, goed geformuleerd en prettig om te lezen. Misschien slaat de naam van de lak wel op een explosie van kleur door de snelheid of dat het rotsvast op de nagels zit? Ik vind de kleur ook erg mooi en cool. Heel goed gedaan A.

    BeantwoordenVerwijderen