donderdag 7 april 2011

Beauty Trade Special 2011: Shop Till You Drop!!!

Op zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 maart vond de Beauty Trade Special 2011 weer plaats in de Jaarbeurs te Utrecht. Dit is de grootste beautybeurs van Nederland voor professionals (denk aan schoonheidsspecialistes, pedicures, nagelstylistes en kappers). Om deze beurs te kunnen bezoeken dien je ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel. Hij is dus zeker niet toegankelijk voor de "normale man" uuh "vrouw".
Je kunt kaarten voor de beurs vantevoren bestellen, en dan krijg je de badges al thuisgestuurd. Dan kun je op de dag van de beurs gelijk in de rij staan voor de ingang.
Elke specialisme heeft een eigen kleur koordje. Zo kunnen de standhouders zien wat je bent, en je vervolgens aanspreken als je tot hun doelgroep behoort. Pedicures behoren blijkbaar tot geen enkele doelgroep, want ik ben geen enkele keer aangesproken.

Je moet je voorstellen dat je voor het merendeel alleen maar vrouwen ziet rondlopen op de beursvloer. Sommigen met boodschappenwagentjes en koffertjes op wielen om hun aankopen in te vervoeren. Ik had als pakezel mr. BeautyTalkNL mee, dus ik had geen koffertje of wagentje nodig.
Wij waren zo'n 20 minuten te vroeg, en stonden dus redelijk vooraan in de rij. Zodra het 10.00 uur was mocht je naar binnen, je badge werd gescand, en daar ging de meute snel wandelend op pad naar hun favoriete stand.
Ik wilde als eerste naar de stand van Magnetic. Verleden jaar was het daar n.l. zo druk, dat ik niet eens rustig alles kon bekijken. Magnetic had zijn stand helemaal achter in de hal, dus dat was een paar minuutjes de pas erin. Blijkbaar was ik niet de enige die als eerste naar Magnetic wilde, want een hele groep voor mij ging ook die richting op.

Dit zijn de aankopen die ik bij Magnetic deed. Wat spulletjes die ik nodig heb in de salon om mijn manicurebehandelingen mee te doen: de Active Touch massagelotion, de Fade Away Hand Cream, manicureballetjes, salonverpakking cuticle oil Light Lemon, 5 verpakkingen cuticle oil 15 ml voor verkoop in de salon, een display met 6 stripers (nieuwste metallic kleuren), 3 nagellakken Florida Moods, 2 verkoopverpakkingen White Knight, 1 paar siliconenteenspreiders, een dotting tool, een pincet voor nagelstickertjes en een nieuwe glasvijl.

Naast de Magnetic-stand stond CND o.a. met Shellac. Hier had ik al zoveel over gelezen, dat ik erg benieuwd was naar dit product. Ik werd er erg vriendelijk en uitgebreid geholpen, en wat me over de streep trok om dit voor de salon aan te schaffen, was toch wel het feit dat je de natuurlijke nagel niet dof hoeft te vijlen voordat je de Shellac aanbrengt (in tegenstelling tot de meeste andere gelpolishes). Dit scheelt heel veel tijd, en ook beschadig je dus niet de natuurlijke nagel. Ook het verwijderen van de Shellac schijnt een fluitje van een cent te zijn, maar dat moet ik eerst nog even uittesten of dat écht zo is.

Hier zie je de remover wraps voor de Shellac. Je dient de wraps te bevochtigen met 100% aceton en dan de nagels in te wikkelen met de wraps. Na 10 min. schijn je dan het overgrote deel van de Shellac zo van de nagel af te kunnen schuiven. Het restant kun je evt. met een orangewoodstick verwijderen. Of het echt allemaal zo makkelijk gaat, moet ik dus nog testen. Mijn moeder en schoonmoeder lopen nu al 1.5 week rond met perfecte Shellac-nagels, dus over 1-2 weken wordt het tijd om te verwijderen, en dan zullen we zien hoe het gaat!

Bij het afrekenen van de Shellac, stond er, heel slim, bij de kassa nog een stapel dozen met de nagellakken die top-ontwerper Jason Wu heeft ontworpen voor CND. Het zijn 4 kleuren en 1 topcoat met een speciaal effect. De 4 kleuren (meest rechts in het doosje) zijn allemaal tijdloos, en kunnen alleen worden gedragen, of gecombineerd met de speciale (meest linkse) topcoat, zodat de kleur er net even anders uit gaat zien. Ben benieuwd!

De tasjes werden nu al zo zwaar, dat Mr. BeautyTalkNL het niet meer kon tillen (hij is niet zo sterk haha). Hij ging dus de tot dan gedane aankopen even droppen in de auto, en ik ging door met SHOPPEN.
12 Mini-nagellakjes van Nail Creation voor verkoop in de salon.
Bij de Beauty Company (nota bene uit Veldhoven, bij mij om de hoek dus!) een flesje Seche Vite gekocht. Deze supersneldrogende topcoat wordt blijkbaar door veel nagellak- liefhebbers gebruikt. Dus die moet ik dan ook hebben, om te proberen. Het schijnt dat de Seche Vite halverwege het flesje erg dik en stroperig wordt, dus gelijk ook Seche Restore erbij, om het dan weer dun te kunnen maken. Ik vraag me eigenlijk af wat het verschil is tussen gewone nagellakverdunner en Seche Restore. Als er iemand is, die dat weet, s.v.p. een reactie op dit blog.

Ja, we zijn er nog niet hoor! Mijn moeder en schoonmoeder pasten deze dag op de kids. Om ze te bedanken hiervoor kocht is voor hen en voor mezelf (3x dus) 355 ml Lomasi lotion in de geur Mango-Coconut bij BTnails uit Rotterdam.BTnails is ook importeur van Spa Ritual. Ik ben gek op groene nagellak, dus het setje Love Your Planet, kon ik daarom ook niet laten liggen. Aangezien ik boven een bepaald bedrag had besteed, kreeg ik er nog een gratis Spa Ritual lakje bij. Leuk hoor, 't is best een leuke kleur!

Van Nfu Oh heb ik nog helemaal geen nagellak, dus toen ik een stand zag die dit merk verkocht, moest ik er ook eentje kopen. Redelijk aan de prijs, maar ik denk dat ik veel lol met dit lakje ga beleven. Het is een transparant lakje met zilveren grote stukken glitters erin. Die glitters reflecteren alle kleuren van de regenboog, afhankelijk hoe het licht valt. Deze lak is natuurlijk heel leuk om te combineren met een crèmelak, om het geheel wat op te vrolijken.

 Het laatste wat ik heb aangeschaft, was bij Clean & Easy. Ik ben ontzettend allergisch voor hars, maar dit is soja "hars", dus ik hoop dat ik hier wél tegenkan.Ik heb natuurlijk niet alleen maar gekocht, ik heb me ook voor laten lichten over: nieuwe behandelstoel, pin-apparaten (blijkt voor mij niet rendabel om aan te schaffen met mijn 10 klanten per week) en onlineafspraken.nl (vooral Mr. BeautyTalkNL vond het erg leuk dat je dan als salon je eigen APP krijgt voor smartphones). Verder natuurlijk gezellig rondgelopen, maar na een uurtje of vier hadden we het allemaal gezien en gingen we weer naar huis.

Binnenkort zul je op het blog dus de bovenstaande producten voorbij zien komen. Wil je graag mijn beoordeling over een bepaald product als eerste zien, laat dan een reactie achter!

Nabericht:
Het promo-filmpje van CND over Shellac én meer, vind je hier.
Wil je meer weten over Shellac Fedora, klik hier.
De Nfu Oh glitter-lak heb ik aangebracht over een gras-groene crème nagellak. Klik hier voor het resultaat.
Swatches zien van Magnetic Flying Flamingo? Klik hier.
Voor swatches van de CND nagellak Miss WU, klik hier.

2 opmerkingen:

  1. Over de shellac: ik ben een van de oma's waarop de shellac is aangebracht. En echt waar, het zit er nog net zo mooi op als in het begin. Glimt nog mooi, geen krasjes af afbrokkeltjes; dit laatste is bij mij een wonder want van nature ben ik niet zo voorzichtig aangelegd, alhoewel ik bij bepaalde schoonmaakklusjes nu wel huishoudhandschoenen draag. Alleen zie je onderaan de uitgroei van de nagels, maar dat is logisch.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed verhaal op de blog leuk om te lezen en heel veel goede informatie en wat de shellac betreft nou die is fantastisch het zit er dik anderhalve week op en nog geen krasje, chipje of zoiets, alleen wat uitgroei, maar dat valt helemaal niet zo op omdat de rest van de gelakte nagels nog helemaal gaaf is. Ik ben er erg blij mee en je kan er alles meedoen. Ik gebruik wel bij sommige schoonmaakklussen handschoenen, maar dat deed ik gewoon ook al. Omamajam

    BeantwoordenVerwijderen