vrijdag 1 juli 2011

Shellac Rock Royalty

Vandaag laat ik jullie weer een Shellac manicure zien. Ditmaal de kleur Rock Royalty.
De kleur van het flesje zou vermoeden dat het om een blauwpaarse inktkleur gaat. Niks is minder waar...

Het is een donkerpaarse kleur waar geen vleugje blauw in te bekennen valt. Wél een subtiele shimmer.
Eerlijk gezegd vind ik de kleur van het flesje mooier dan de kleur op mijn nagel; desalniettemin is deze kleur heus mooi, en glimt het weer als een spiegel. Ik vind het alleen niet echt een lente- of zomerkleur.Het was de eerste keer dat ik deze kleur uitprobeerde. De donkere kleuren Shellac zijn berucht vanwege de krimp die zij laten zien nadat het UV is uitgehard. De krimp uit zich als rimpels in de Shellac. De krimp kun je tegengaan door de Shellac heel dun aan te brengen. Het gevaar is dan wel, dat als je het té dun aanbrengt, het niet goed in 2 lagen dekt. Dat zie je goed op mijn foto's. Vooral bij de nagelriemen is de kleur wat lichter. Van een afstand zie je er niks van, maar van dichtbij wel.
De eerste keer dat ik het op een klant aanbracht, heb ik de Rock Royalty dan ook iets dikker aangebracht, en toen dekte hij wel goed in 2 lagen. Ik adviseer deze kleur dan ook eerst op jezelf of een model uit te proberen, zodat je ongeveer weet hoe dik je hem aan moet brengen zodat hij toch mooi dekt, maar geen krimp laat zien.
Wist je dat, als je over Rock Royalty 1 laagje Iced Coral aanbrengt, je dan een groene kleur krijgt? Dit ga ik echt een keer proberen, want groen is mijn lievelingskleur!

Op 9 juni ben ik 40 jaar geworden, en kijk eens wat een leuke kaart ik over de post kreeg van mijn ouders! Mijn moeder heeft in allerlei dozen lopen zoeken, en vond deze leuke foto van mezelf toen ik 10 maanden was. Nu zie ik dus dat Christian best wel op mij lijkt, alleen is hij blond-rossig en ik ben bruin. Leuk om te zien...

P.S. Ik heb op mijn blog al heel veel geschreven over Shellac. Als je aan de rechterkant van het scherm, bij labels, op Shellac klikt, dan krijg je alle artikelen te zien die over Shellac gaan. En houd het blog in de gaten, middels twitter of bloglovin, want regelmatig zal ik mijn ervaringen met Shellac met jullie delen!

Voor swatches van:
Shellac Strawberry Smoothie, klik hier.
Shellac Hollywood, klik hier.
Shellac Fedora, klik hier.
Shellac Tutti Frutti, klik hier.
Shellac French Manicure met Shellac Clearly Pink en Shellac Cream Puff, klik hier.

3 opmerkingen:

 1. Alweer een goed en helder verhaal over Shellac. Ook prettig om te lezen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe ook mijn eigen nagels met Shellac. Heb net het starters pakket binnen inclusief CND lamp. Nu heb ik 3 kleuren die mij persoonlijk tegenvallen. Heb 1 nagel er mee gelakt dus de flesjes zitten nog vol en zijn zo goed als nieuw ! Iemand interesse om ze over te nemen? De kleuren zijn iced cappuccino, rose bud, clearly pink. Wil ook wel ruilen.

  Groetjes
  Sandy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Sandy,
  Ik hoef jouw flesjes niet, maar ik heb nog wel wat tips voor je: met de Clearly Pink kun je een mooie french manicure maken (samen met de cream puff), met de Iced Cappuccino zijn mooie layering combinaties te maken, en de Rose Bud valt bij klanten en vriendinnen wel in de smaak! Houd mijn blog maar in de gaten, evt. via twitter of bloglovin, want geregeld plaats ik artikeltjes over Shellac.
  Groetjes, Astrid

  BeantwoordenVerwijderen