dinsdag 5 juli 2011

Oriflame Time Relax Instant Smooth Eye Care

Al een aantal jaar ben ik beautylid van Oriflame. Hierdoor kan ik spulletjes kopen bij Oriflame voor mijzelf, mijn vriendinnen, familie en natuurlijk voor de salon. Verdienen doe ik er niet veel mee; ik koop zo weinig in, dat ik op elke 10 euro die ik verkoop, 1,50 - 2 euro winst heb. Maar goed, ik vind het goede producten, eens in de drie weken krijg ik de Oriflame brochure, en soms word ik verrast met een kadootje.

Het werd eens tijd dat ik met jullie een Oriflame-product bespreek. Het is geworden de oogcrème van de Time Relax - serie. Ik gebruik hem nu een aantal weken, dus ik denk dat ik er wel wat nuttigs over kan schrijven.


Volgens Oriflame vermindert deze oogcrème zichtbaar fijne lijntjes en expressielijntjes en helpt het tekenen van veroudering te voorkomen dankzij de Time Relax formule. Deze formule bevat het Bio Smooth Complex dat de spierspanning, verantwoordelijk voor de vorming van lijntjes, helpt onderdrukken en beschermt tegen vrije radicalen.
Kersenolie zorgt ervoor dat de crème direct in de huid trekt en optimaal voedt.
Wat vind ik van het product? Allereerst, het werkt zeker wel! Na het opbrengen op een onderste ooglid, zie je gelijk verschil met het ooglid wat je nog niet hebt behandeld. Het verschil is best opvallend; rimpeltjes zijn weg of veel minder (de bedoeling was dat ik voor en na foto's zou plaatsen, maar het lukt niet met mijn camera om het verschil goed te laten zien). Er zijn echter ook wat nadelen aan deze oogcrème: de crème is vrij stug van consistentie. Als je de tere huid rond de ogen niet te veel wilt belasten met gewrijf, dan kun je deze crème eigenlijk alleen maar opbrengen in 1 richting, van binnen naar buiten, en dan alleen het onderste ooglid. Het lukt mij niet om zonder te veel wrijven de oogcrème op het bovenste ooglid aan te brengen. Dat is jammer, want ook die huid heeft verzorging nodig, en krijgt die dus nu niet. Verder valt het mij op dat, in de loop van de dag, er witte schilfers ontstaan op de plekken waar ik de oogcrème heb gesmeerd.Tenminste, als ik daar ga wrijven omdat ik jeuk heb of zo. Ik denk dat dit komt doordat de crème wat begint op te drogen, of misschien smeer ik wel te veel??
Conclusie: gezien de nadelen, zou ik hem niet nog een keer kopen, ook al werkt hij goed. Oriflame heeft genoeg andere oogcrèmes die lichter van samenstelling zijn en die ook goed werken. Daarover een andere keer meer!

Vandaag was het weer een warme dag. Ik had veel last van mijn hooikoorts, zodat ik maar zoveel mogelijk binnen ben gebleven. Het zwembad staat nu al een paar weken in de tuin, maar zwemmen dat die kinderen doen, ho maar. En Erik heeft nog wel zo zijn best gedaan het zwembad op te blazen!

2 opmerkingen:

  1. Weer een goed en helder stuk over de oogcreme. Het leest gemakkelijk. Leuk hoor!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je zou het volgende eens kunnen proberen: maak de crème warm tussen duim en middelvinger. Het product wordt dan meer vloeibaar waardoor je het dun (deppend met je middelvinger) aan kunt brengen.

    BeantwoordenVerwijderen