dinsdag 7 juni 2011

Nails of the Week: KOH Calcium Nail Whitener

Laat ik maar met de deur in huis vallen: hoe aangenaam verrast ik was door de kleurlak van KOH, hoe teleurgesteld ik ben in hun Calcium Nail Whitener.
Wat belooft KOH:
 • Het frist het roze van het nagelbed op, en accentueert het wit van de nagelranden,
 • Versteviging van de nagels,
 • Glossy glans.
Als ik in de salon een manicure doe bij een klant, en deze wil haar nagels blank gelakt hebben, dan gebruik ik altijd de Magnetic White Knight. Die maakt daadwerkelijk het roze rozer, en het wit witter. Het werkt zelfs zo goed, dat sommige klanten ook een flesje voor thuisgebruik meenemen.

Toen ik de KOH Calcium Nail Whitener dan ook kado kreeg van mijn schoonmoeder, was het niet meer dan logisch dat ik deze lak zou gaan vergelijken met de Magnetic White Knight.

Zoals je op deze foto kunt zien, doet de KOH Calcium Nail Whitener eigenlijk niks. Mijn geel verkleurde nagels vanaf de helft van de nagels tot aan de nageluiteinden (door het gebruik van kleurlak, ook al gebruik ik ALTIJD base coat) zijn nog net zo geel, het roze van mijn nagelbed wordt niet rozer, het wit wordt niet witter, ze glanzen niet. Eigenlijk komt er alleen maar een soort witte waas over mijn nagels.


Het spijt me echt dat ik dit schrijven moet, maar eerlijkheid boven alles. Zoek je een product dat je roze rozer maakt en je wit witter, ga dan op zoek naar een salon die Magnetic verkoopt. De KOH Calcium Nail Whitener is gewoon een blanke lak, en dan eigenlijk ook nog een slechte want hij laat je nagels niet eens glimmen. Sorry KOH.

Om dit verhaal dan toch nog enigszins positief af te sluiten, bij de KOH Calcium Nail Whitener krijg je een heel mooi leren etui cadeau, dat dan weer wel... Klik hier.

5 opmerkingen:

 1. Beste Astrid,

  Ooit kreeg ik eens de nail whitener van Koh cadeau, van mijn schoonzusje. Een paar jaar geleden. Ik heb het toen geprobeerd en wist niet wat ik zag! Het verschil was enorm en ik heb nooit begrepen hoe zo'n product dat voor elkaar krijgt, na een paar jaar (gebruik het eigenlijk niet) heb ik hetzelfde flesje weer geprobeerd, dacht dat het niks meer zou zijn, maar het resultaat was weer hetzelfde, als je dus zelf zo'n slechte ervaring hebt met een product, schrijf er dan bij dat het niet bij iedereen zo hoeft te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Anoniem,

  Fijn dat je een reactie hebt achtergelaten. Andere lezers kunnen dan zien dat er inderdaad ook andere meningen zijn. Aangezien dit MIJN blog is, en ik als hobby MIJN ervaringen met bepaalde producten opschrijf, ga ik natuurlijk niet bij elke negatieve ervaring die ik heb, toevoegen dat het product misschien bij een ander wel kan werken. Iedere lezer kan zelf via het internet allerlei informatie opzoeken over een bepaald product, en vervolgens zelf beslissen wat hij/zij met die informatie doet. Desalniettemin waardeer ik het dat je de moeite hebt genomen om te reageren, en ik vraag me af waarom het spul dan niet op mijn nagels werkt. Binnenkort dan nog maar eens proberen, en er weer een artikel over schrijven? Wie weet....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Net even dit besproken met mijn echtgenoot, ex-marketing directeur bij Philips (nu eigen bedrijf); het zou best zo kunnen zijn dat bovengenoemde Anoniem een medewerker is van KOH. Bij Philips hebben ze ook speciaal mensen in dienst die reageren op negatieve berichtgeving op fora etc. Dit doen ze onder schuilnamen. Dit ter informatie aan mijn blog-lezers ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Astrid,

  Bedankt voor je reacties en begrip. Ik vind het niet nodig om overal mijn sporen achter te laten op internet en heb daarom voor anoniem gekozen, maar idd, ik zou zomaar iemand van Koh kunnen zijn. Echter, als ik van Koh zou zijn had ik toch iets heel anders gepost. Aan de ene kant ben ik het met je standpunt eens, laat mensen zelf beslissen, aan de andere kant, veel mensen gaan zo helaas niet met internet om en jij kan daarom met jouw blog werkelijk schade toebrengen aan welk bedrijf dan ook. Normaal trek ik me dit soort dingen niet zo aan, maar had bij jouw artikel echt de drang om te reageren omdat ik zelf het product zo goed vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nu ik overigens je stukje nogmaals lees, zie ik dat je daadwerkelijk mensen adviseert dit niet te kopen en gewoon zegt dat het een slecht product is, je kan ook zeggen dat jij het slecht vond en dat jij het niet meer zal kopen, dat klinkt al heel anders...Het product IS namelijk niet per definitie slecht, jij vond het slecht...

  BeantwoordenVerwijderen