zondag 20 mei 2012

Chanel nagellak Le Vernis Attraction

Vandaag laat ik jullie het tweede lakje zien uit de Roses Ultimes de Chanel nagellak collectie. Witte nagellak is helemaal hot deze lente/zomer en Chanel is één van de eerste merken die een witte nagellak in zijn lente-collectie heeft.
Het is een witte nagellak met metallic finish. Zoals alle metallic lakken is dit een 'lastig'lakje. Hij is vrij dik van consistentie (zeker voor Chanel-begrippen) en daardoor wat moeilijk te hanteren, brengt streperig op (goed te zien als je de foto's uitvergroot) en bubbels in de lak! Luchtbelletjes in de lak heb ik nog nooit eerder meegemaakt bij Chanel.
Er zijn 3 dingen die je kunt doen om deze lak mooier geappliceerd te krijgen. Als eerste zou je je nagels voor aanbrengen van de lak kunnen polijsten met een 3- of 4-zijdige polijstvijl. Metallic lakken staan er om bekend dat elke oneffenheid in de natuurlijke nagel (groefjes, deukjes) heel goed terug te zien is in de aangebrachte nagellak. Dus als je je nagels eerst zo glad mogelijk polijst, heb je hier minder last van. Als tweede zou je wat nagellakverdunner aan de lak kunnen toevoegen. Hierdoor wordt de lak wat dunner en neemt de kans op luchtbelletjes in de lak af en brengt hij minder streperig op. Als laatste zou je de lak kunnen afwerken met een supersnel drogende topcoat. Ik gebruik altijd Seche Vite. Deze bevat zo'n sterk oplosmiddel, dat de strepen en belletjes een stuk minder worden na aanbrengen hiervan. Op zoek naar een leuk You Tube filmpje, kwam ik deze tegen: Wat een eye-opener! In dit filmpje wordt onderscheid gemaakt tussen 4 persoonlijkheidstypes: Explorer, Builder, Director en Negotiator. Op de vraag 'Do opposites attract?' blijkt geen eenduidig antwoord te geven, dit hangt af van je persoonlijkheidstype. Een Explorer gaat goed samen met een Explorer, een Builder met een Builder en een Director met een Negotiator. Allemaal wetenschappelijk onderbouwd dit. Ik zie mezelf als een Explorer. En jij, hoe zie jij jezelf?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten